diumenge, 7 de març del 2010

Enric Miralles i Moya

Un Arquitecte molt famos.

Va néixer el 1955 a Barcelona.

Va morir el 3 de juliol de 2000 a conseqüència d'un tumor cerebral.

L'any 1991 va rebre el Premi FAD d'arquitectura per la construcció del Cementir(cemetery) d'Igualda i el 2004 per les Aules del Universitari de Vigo.

L'any 1995 va rebre el premi Nacional d'arquitectura concedit pel ministeri de cultura, el 1996 el Lleo d'or i el 2001 el Premi National de Patrimoni Cultural.

A Angleterra el seu edifici més famos es el Parlament escocès (Scottish Parliament, Edinburgh) Shown:




Fina Rifà


** La il•lustradora Fina Rifà, barcelonina nascuda a Palma de Mallorca, ha tingut una formació diversa en pintura i dibuix.

** Ha il.lustrat el treball actualment s'estén a més de 200 títols

** Rifà, va començar la seva carrera el 1963 amb la il.lustració de Chiribit els nens tan aclamat llibre de Marta Mata.

** Especialitzada en la il•lustració de llibres infantils i juvenils

** La seva obra ha estat exposada en diverses ciutats europees i periòdicament exposa a la Sala Rovira de Barcelona.

** Ha il•lustrat cartells i programes per a entitats culturals i cíviques, logotips, portades de discos i cassets. També ha fet el disseny d'algunes joguines, un dels quals va merèixer un premi ADI-FAD l'any 1967.

Jared

dissabte, 6 de març del 2010

Presentation

Im doing my thing on Federica Montseny.

Cheers, Jared

dijous, 4 de març del 2010

Hi

I'm going to be doing my presentation about Aurora Díaz-Plaja :).

Becky x
Heyyy Guys
Just to let you know that I'm going to my little presentation thing on Victoria de los Ángeles!! So please don't do the same!! hahaa :)

Thankss
Sian x
Hola, vaig anar meu blog sobre l'artista i escultor, Jaume Plensa, va néixer en 1955 en Barcelona. és famos per seu escultors contemporanis i grans. Plensa va estudiar el arte en la Llotje escuela de arte en Barcelona.

Seus obres són a tot el món, la més notable sent en Millenium Park en Chicago, es diu la font de la corona (Crown Fountain). Es compon de dos 50ft torres de vidre, quin mostran
vídeos digitals, mentre aigua vessa. (es molt dificil explicar- aqui és un foto) http://bunnywax.files.wordpress.com/2006/08/fountain.jpg
La font va ser molt cara construir i dissenyar, costa $17,000,000!


El Alma del Ebro, en Zaragoza es també un otro abre de gran escala, es un 11m, esculta buit (hollow) quin mostrar el tema de aigua i
desenvolupament sostenible. http://slarraga.blogia.com/upload/20080702132847-alma-22.jpg

Encara que no comprendreu les temas o missatjes que retratan, yo crec que seus abres són dissenyes
increïbles.

Jaume Plensa també té otros abres en Gateshead, St Helens, Zaragoza i
Londres.

Plensa va guanyar premis per seus abres, que inclouen
el "Medaille des Chevaliers des Arts et Lettres" en 1993 i la prem nacional de artes de Catalunya en 1997.

Gracias, Fred.


També, vaig triar Carme Chacón Piqueras, la ministra de defensa en el PSOE.



dimecres, 3 de març del 2010

Montserrat Caballé

Hey all,

I'm doing my presentation on Montserrat Caballé :]

Christina.

presentation

Hi
I'm doing my presentation on Mercé Rodoreda.
So don't do her please, thankyou!!

Chiara
http://ca.wikipedia.org/wiki/Ramon_Casas_i_Carb%C3%B3

Hey Guys , I am doing my presentation on a female writer from Palma, Mallorca called Carme Riera...so don't copy haha x
Ramon Casas i Carbó (Barcelona, 4 de gener de 1866 - Barcelona, 29 de febrer de 1932) va ser un pintor, dibuixant i cartellista vinculat al impressionisme i un dels impulsors del modernisme català.

Va néixer a Barcelona fill d'una família benestant. El seu pare, Ramon Casas i Gatell, era un indià de Torredembarra que havia fet fortuna a Cuba, i la seva mare, Elisa Carbó i Ferrer, era filla d'una família de la burgesia catalana.

Als onze anys mostra poc interès pels estudis i, atesa la seva habilitat per dibuixar, va començar a rebre classes de dibuix a l'estudi de Joan Vicens (1820-1886), un reconegut retratista que havia cursat estudis a la Escola de la Llotja. L'any 1881 començà a col·laborar en diferents revistes, començant per L'Avenç, de la qual n'és cofundador i hi publica per primera vegada, el 9 d'octubre, un dibuix: Record d'altre temps, un detall del claustre de Sant Benet de Bages.

Aquell mateix mes Casas va emprendre el primer viatge a París, acompanyat de dos cosins seus, i es va instal·lar a la Rue Lourcine. A la capital francesa va assistir a classes al taller del pintor Carolus-Duran, pintor influït en aquella època per Manet, en companyia d'Eugène Carrière, Maurice Lobre i Puis de Chavannes i, tal com reflecteix el carnet on anotava les seves despeses, es va aficionar a freqüentar cafès nocturns i exposicions d'art i al consum del tabac. En aquella època va pintar Autoretrat vestit de flamenc, admès al Saló de 1883.

Posteriorment, va tornar a Barcelona, on va participar en l'exposició que la Sala Parés celebrava cada quinze dies amb un paisatge titulat Sant Hilari. Va ser aquest mateix any que va conèixer Santiago Rusiñol, amb qui va mantenir una gran amistat durant la resta de la seva vida.

Dedicà un temps a viatjar per tota la península, influint sobre Tom Roberts. Fruit del viatge, a Granada, el pintor va descobrir un gran interès pel tipisme andalús i va enviar al primer Salon des Champs-Elysées la seva obra Autoretrat vestit de flamenc, que més tard es va exhibir a la Sala Parés sota el títol El Xulo. Així, el mes de gener de 1884 va enviar a la Sala Parés un dibuix titulat Cursa de braus, amb el que començava un seguit d'obres centrades en la tauromàquia, una temàtica que era del gust dels parisencs i que va protagonitzar la seva obra durant uns anys. El mes de març va tornar a Barcelona i el 1885 es va traslladar de nou a París, on va visitar amb regularitat l'Acadèmia Gervex, on va coincidir amb altres pintors com Rusiñol.


Andrea xx